Siva i žuta - dobitna kombinacija za sva vremena

Neke kombinacije su za sva vremena.

Kada govorimo o uređenju enterijera, jedan od ovakvih primera jeste spajanje sive i žute boje. Udružene, šalju poruku snage i nade, stabilnosti i sreće, topline i optimizma.

Toliko se dobro slažu da su 2021, od strane instituta Pantone, proglašene za boje godine.

"Svaka boja ima svoj emocionalni aspekt, siva je ta koja zrači čvrstinom i sigurnošću, dok se žuta odnosi na nadu, sunčevu svetlost i dobro raspoloženje", govore u Pantone-u.

Predlažemo Vam četiri načina kako da ove boje unesete u svoj dom.

Siva kao baza prostora

Upotrebite sivu kao osnovnu boju za pod, kako bi Vam pružila oslonac i sigurnost - u bukvalnom i prenesenom smislu. Neutralan i prozračan ambijent ćete zasigurno postići, ostaje još samo da ga nadogradite detaljima u žutoj boji.

Pored parketa i laminata, dobru osnovu možete pronaći i u dizajn pločama.

Dekor u bojama Sunca

Dekoracija je put do sasvim novog ambijenta. Tepisi, jastuci, tapete i zavese su jednostavan način da žutu dodate sivoj bazi. Odličan način da testirate sopstveni ukus je polazak od nekoliko detalja.

Ako Vam se posle izvesnog vremena i dalje dopadaju ove boje, razmislite o značajnijoj dozi sive i žute u Vašem domu.

Moderni tonovi u kupatilu

Koristite ovu kombinaciju kako biste svoje kupatilo učinili modernijim. Siva boja je neprolazan izbor za kupatilo, bilo da li su u pitanju zidne ili podne pločice. Dodajte nijanse žute boje kroz prostirku, peškire i slične detalje. Za dodatni kontrast, odlučite se za nekoliko različitih nijansi sive boje, kako bi žuti dekor izgledao još lepše.

Savršena energija spavaće sobe

Siva je hladna, ali umirujuća boja koja doprinosti opuštanju. Izaberite mekani tepison u sivoj boji, koji će stvoriti osećaj luksuza, poput onog koji pronalazite u svom omiljenom hotelu. Dodajte prekrivač u istoj boji i stvorite prijatan ambijent za spavanje. Ne zaboravite da tome pridružite suptilan žuti detalj.

Kada otvorite oči i uđete u novi dan, podsetiće Vas na optimizam i energiju Sunca.

Tepison

Još nekoliko saveta:

  • Sivu boju kombinujte se toplim drvetom, teksturama i veselim bojama kako biste stvorili ravnotežu u prostoru.
  • Žuta je moćna boja i preporuka je koristiti je umereno, kroz detalje. Opredelite se za dekor u ovoj boji kojim ćete akcentovati dom i uneti veselu energiju.

Ne plašite se da eksperimentišete, žuta i siva učiniće da Vaš dom izgleda moderno, sveže i veoma privlačno!

Posetite neku od naših radnji, ukoliko Vam se dopadaju proizvodi iz naše ponude, i treba Vam savet prilikom odabira. Ili, iz udobnosti sopstvenog doma, poručite uslugu Dizajniramo za Vas i savet sačekajte na mejlu.

Dizajniramo za Vas