Kako u svoj dom uneti boje koje će obeležiti 2021.

U nepredvidivim vremenima i nakon neočekivane 2020. godine, sigurnost, nada, optimizam i sreća su vrednosti koje negujemo u svom domu. Upravo su ove vrednosti bile inspiracija Pantone-u kada je proglasio žutu i sivu bojama godine.

Izbor dve nezavisne boje naglašava kako se različiti elementi spajaju da bi poslali poruku. Siva boja, zajedno sa žutom šalje poruku snage i nade, stabilnosti i sreće, topline i optimizma.

"Svaka boja ima svoj emocionalni aspekt, siva je ta koja zrači čvrstinom i sigurnošću, dok se žuta odnosi na nadu, sunčevu svetlost i dobro raspoloženje", izjavila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka instituta Pantone.

Siva i žuta čine odličnu kombinaciju boja za čitav enterijer. Ukoliko u svoj prostor želite da ih uvrstite, pročitajte 4 načina kako da uklopite ove trendovske boje u svoj dom.

Siva kao oslonac u prostoru

Tretirajte sivu kao osnovnu boju, onu koju ćete izabrati za pod i koja će Vam pružiti oslonac i sigurnost. Neutralan i prozračan ambijent ćete zasigurno postići, ostaje još samo da ga upotpunite detaljima.

Pored parketa i laminata, dobru osovu možete pronaći i u dizajn pločama.

Živopisno dekorisanje u dnevnoj sobi

Malim koracima do potpuno drugačijeg ambijenta. Tepisi, jastuci, tapete i zavese su jednostavan način da isprobate Pantone-ove boje godine.

Ako Vam se posle izvesnog vremena i dalje dopadaju ove boje, razmislite o značajnijoj dozi sive i žute u Vašem domu.


Tepih Elite

Siva i žuta u kupatilu

Koristite Pantone-ove boje godine da biste svoje kupatilo učinili modernijim. Siva boja izgleda sjajno u kupatilu, bilo da li su u pitanju zidne ili podne pločice. Dodajte nijanse žute boje kroz prostirku, peškire i slično. Za dodatni kontrast, odlučite se za nekoliko različitih nijansi sive boje, kako bi žuti dekor izgledao još lepše.

Dekorišite spavaću sobu

Siva je sama po sebi umirujuća boja koja doprinosti opuštajućoj energiji u spavaćim sobama. Izaberite mekani tepison u sivoj boji, prekrivač u istoj boji i stvorili ste prijatan ambijent za spavanje.

Ni u čemu ne treba preterivati, zato:

  • Sivu boju kombinujte se toplim drvetom, teksturama i veselim bojama kako biste stvorili ravnotežu u prostoru.
  • Žuta je moćna boja i preporuka je koristiti je oprezno. Opredelite za dekor u ovoj boji kojim ćete akcentovati dom i uneti veselu energiju.

Ne plašite se da eksperimentišete, žuta i siva učiniće da Vaš dom izgleda moderno, sveže i veoma privlačno!

Ukoliko Vam se dopadaju proizvodi iz naše ponude i želite da vidite kako bi se siva i žuta boja uklopile u Vaš dom, poručite uslugu Dizajniramo za Vas.