3 stvari koje treba da znate pre nego što kupite pločice za kupatilo

Pre nego što krenu u kupovinu pločica, mnogi već imaju viziju kako žele da im kupatilo izgleda. Da li žele manje ili veće pločice, tamne ili svetle, jednobojne ili šarene. U prodavnicama Galerije Podova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, je izložen veliki broj dezena koji će zadovoljiti svaku viziju za prostorom.

Ukoliko ste se upravo i vi upustili u kupovinu, ono čime treba da se vodite prilikom izbora pločica su dimenzije vašeg kupatila.

Velike ili male pločice?

Kod malih kupatila treba birati pločice srednjih dimenzija, ni previše sitne, ni previše krupne. Velike pločice, dugačke metar i više, u malim kupatilima će morati da se seku i stvoriće se mnogo rastura. Sa druge strane, jako sitne pločice u malom prostoru mogu delovati "nabacano".

Dimenzije koje preporučujemo su - 20x50 cm, 30x60 cm i slično.

Dezene pločica pogledajte ovde.

Za velika kupatila izaberite velike pločice.

Dimenzije koje preporučujemo su - 60x120 cm i veće.

Dezene pločica pogledajte ovde.

Svetle ili tamne pločice?

Za manja kupatila preporuka je da se biraju svetle pločice. Poput krem, bele ili nežne pastelne boje. Tamnije pločice ili šarene dezene možete da postavite na jedan zid i tako ga naglasite.

Tamne pločice odlično izgledaju u velikim kupatilma. Takođe, sjajno izgledaju i pločice koje imitiraju prirodne materijale, poput drveta, one pružaju toplinu i luksuznost prostoru.

Kako da naglasite dimenzije pločica?

Ukoliko želite da naglasite dimenzije pločica to možete da uradite tako što će fug masa biti različite boje od boje samih pločica.

Kod mermernih pločica se izbegava naglašavanje fuga, dok se kod malih pločica i drvenih dezena dodatno naglašava.

Deo ponude keramičkih pločica možete pogledati ovde.

Posetite prodavnice Galerije Podova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i izaberite pločice za svoje kupatilo.