Zidne i podne keramičke pločice

Beskrajne mogućnosti

Kada su u pitanju keramičke pločice, bilo da su u pitanju zidne ili podne površine, nudimo vam pregršt mogućnosti. Uz naš široki izbor keramičkih pločica prve klase, raznovrsnih boja, dezena i tekstura, pružamo vam idealnu priliku da unesete potpunu transformaciju u vaš prostor.

Kombinovanje zidnih i podnih keramičkih pločica može biti kreativan proces koji će uneti svežinu i eleganciju u vaš dom. Zbog njihove izdržljivosti, podne pločice možete postavljati na zid i pod, dok su zidne pločice namenjen isključivo za zid. Evo nekoliko predloga kako da iskoristite ove opciju.

Zidne i podne keramičke pločice

Dezen drveta na zidu i podu

Želite da unesete toplinu i prirodnost u svoj prostor? Kombinacija drvenih dezena na zidovima i podovima stvara atmosferu prirodnog ambijenta. Zidne pločice sa dezenom drveta mogu dodati teksturu i toplinu prostoru, dok podne pločice istog dezena doprinose harmoničnom ambijentu. Ova kombinacija je posebno popularna u prostorijama kao što su dnevne sobe ili spavaće sobe, gde se želi postići opuštajuća atmosfera.

Zidne i podne keramičke pločice

Dezen mermera na zidu, a dezen drveta na podu

Za elegantan i luksuzan izgled, kombinujte zidne pločice koje imaju dezen mermera sa podnim pločicama koje imaju dezen drveta. Ova kombinacija stvara kontrast između elegantnog i prirodnog, dodajući prostoru sofisticiranost i toplinu istovremeno. Mermerne pločice na zidovima mogu dodati element luksuza i elegancije, dok drveni dezen na podu stvara udobnu i prijatnu atmosferu.

Zidne i podne keramičke pločice

Dezeni kamena na obe površine

Za rustičan i autentičan izgled, kombinujte keramičke pločice sa dezenima kamena na zidovima i podovima. Ova kombinacija stvara prirodan i robustan ambijent, savršen za prostorije kao što su kuhinje ili kupatila. Kameni dezeni na zidovima mogu dodati teksturu i karakter prostoru, dok istovremeno pružaju otpornost na vlagu i lako održavanje.

Zidne i podne keramičke pločice

Bonus savet: Postavka identičnih pločica na zidu i na podu vizuelno daje utisak neprekidne celine, utisak se dodatno pojačava ukoliko su fugovane fug masom u boji pločica, pa deluju kao da nema prekida. Ovo je posebno važno za male prostore, gde se ovo preporučuju sa dezenima svetlih boja, sa blagim dezenima.

 

Kombinovanje različitih vrsta keramičkih pločica može dodati dubinu i karakter vašem prostoru, pružajući vam mogućnost da stvorite savršenu atmosferu koja odražava vaš stil i ličnost.

Zidne i podne keramičke pločice

Posetite naš sajt i istražite širok asortiman keramičkih pločica kako biste pronašli inspiraciju za svoj sledeći projekat uređenja vašeg doma.