Uredite prostor u stilu maksimalizma

Iako je minimalizam u uređenju prostora pristup koji mnogi preferiraju, postoje i oni koji će odabrati sasvim drugačiju filozofiju. Njima je namenjen ovaj tekst, kao izvor inspiracije.

Nasuprot poletnim pastelima i vedrini minimalizma stoji dubina, raskoš, bogatstvo drugačijih tonova. Na scenu stupaju hrabrost i odvažnost, nema bojazni od boja, oblika, zanimljivih komada. Nastaju smeli, individualniji prostori, sa izraženim ličnim pečatom.

Uredite prostor u stilu maksimalizma

Ovakav pristup odlično ide ruku pod ruku sa eklekticizmom, vintage i mid-century stilom. Možete ih udruživati sa nameštajem koji je tipičan za ove dizajnerske pravce.

Težnja je da domovi postanu mesta sa jakim karakterom, poligoni za igru, eksperiment, intuiciju.

Boje u maksimalističkim enterijerima

Najbolji izbor su mistični, bogati tonovi dragulja - hrabra indigo, smaragdno zelena, mistična ljubičasta, duboka crvena...

Tamna, misteriozna indigo nosi atmosferu noćnog neba, dok crvena odiše dubinom i sofisticiranošću, rasplamsavajući maštu.

Smaragdno zelena umiruje i okrepljuje. Tonovi su pomalo teatralni, rezervisani za one hrabrije. Kako dizajneri vole da kažu - unose dramu u prostor.

Uredite prostor u stilu maksimalizma

Kako ih uvoditi u enterijer?

Raskošne boje dragulja pronalaze svoje mesto na tkaninama, aksesoarima, tepisima, ulaze u sve sfere dizajna. Vešto se snalaze u dnevnim i spavaćim sobama, kuhinjama i trpezarijama. U nastavku donosimo neke ideje o tome kako ih možete uvesti u svoj dom.

Akcentovanje tapetom

U ovim ambijentima se često koriste tapete koje karakterišu efektni i zanimljivi dezeni. U nastavku Vam dajemo neke predloge, koji se mogu uklopiti u maksimalistički uređene ambijente. Na ovaj način se u prostor unosi individualnost.

Tepisi - luksuz i prefinjenost

Odaberite tepihe koji će dodatno akcentovati raskoš prostora. Odlučite se za neki od naših premium proizvoda.

Odabrali smo za Vas neke od tepiha koji će odlično ispratiti ovu priču.

Dodajte zlatne akcente

Analizirajući primere najlepših enterijera nastalih na krilima ovog stila, primećujemo da su idealan partner ovim tonovima zlatni i bakarni akcenti, kao i bogati i raskošni materijali poput pliša i baršuna. Ukoliko nedostatak boja nije Vaš izbor, razmislite da li je upravo maksimalizam Vaš naredni korak. Budite hrabri, usudite se. Okupajte prostor novim i neočekivanim.

Uredite prostor u stilu maksimalizma
Uredite prostor u stilu maksimalizma

Kako početi?

Preporučujemo da krenete u igru malim koracima. Ubacite par jastučića, razigrajte zidove umetnošću u ovim tonovima. Odaberite tepih inspirisan blistavim draguljima. Pravite eksperiment sa svojim prostorom i analizirajte kako se odigrava. "Dodajte dramu" postepeno, malo po malo. Kad se osetite sigurno i hrabro, akcentujte neki od zidova ili sve njih bojenjem u jedan od ovih tonova ili dodajte tapetu.

Uredite prostor u stilu maksimalizma

Ako Vam ovaj pristup predstavlja izazov i niste sigurni da li ćete se snaći u njegovoj primeni, stojimo Vam na raspolaganju. Kroz uslugu Dizajniramo za Vas možemo zajedno stvoriti Vašu maksimalističku viziju.