Trend u uređenju enterijera: Novo ruho klasičnog stila i kako ga postići

Više godina unazad, kroz magazine, sajmove, kolekcije poznatih brendova, primetan je povratak klasičnog stila u uređenju enterijera i interpretiranje njegovih karakteristika na nešto moderniji način.

Mnogi dizajneri se ponovo vraćaju komadima koji izgledaju večno, neprolazno, kvalitetno. Materijali i teksture plene pažnju, dekoracija je svedena i mirna. Prostori odišu prefinjenošću. Palete boja su rafinirane.

Daćemo Vam par smernica kako da u svom dnevnom boravku, čak i bez pomoći stručnjaka, postignete toliko popularan klasičan izgled.

Odaberite svedenu paletu boja

Prvi korak u kreiranju budućeg izgleda je odabir palete boja. Klasičan stil karakterišu svedenost i umerenost. Neka osnova bude jedan od sledećih tonova: bež, kapućino ili svetlo zelena. Obojite zidove i plafone, odaberite nameštaj koji je varijacija na temu dominantnog tona, a dinamiku postignite tepihom, jastucima i draperijama, koje će biti iste boje.

Novo ruho klasičnog stila i kako ga postići

Dekorativne lajsne - nezaobilazan element

Obavezan izbor dizajnera enterijera i deo gotovo svakog projekta, koji je inspirisan klasičnim stilom, jesu dekorativne lajsne. Dobra vest je činjenica da je njihova cena niska, dostupne su i izuzetno lake za postavljanje. Nakon što budete odabrali paletu boja, nabavite dekorativne lajsne i ukrasite svoje zidove i plafone.

Prostor će dobiti novu dozu elegancije. Za svedeniji efekat, opcija je postavljanje ram lajsni na zidove, dok će oni za mrvicu hrabriji moći da eksperimentišu i sa plafonima, oživljavajući izgled nekadašnjih tavanica.

Novo ruho klasičnog stila i kako ga postići

Rasteretite prostor

U postizanju klasičnog stila mera je presudna. Važno je da prostor diše i funkcioniše. Budite svesni dimenzija svog prostora, izmerite ga, iscrtajte i dobro promislite kada se opredeljujete za ponovni razmeštaj ili kupovinu novog nameštaja. Važno je da gabarit prostora i nameštaja budu u skladu. Komad treba da ima dovoljno mesta, kako bi bio uočen u prostoru.

Neka se tepih primećuje

Klasičan stil polaže pažnju na teksture materijala. Poželjno je da plene pažnju i pozivaju na dodir.

Plišana sofa ili fotelja su pun pogodak.

Ukoliko je to veliko opterećenje za Vaš budžet, možete nabaviti plišane jastučnice i osvežite sofu na ovaj način. To je pristupačan, ali efektan način da prostor poprimi klasičan šmek.

Novo ruho klasičnog stila i kako ga postići

Posebnu pažnju posvetite odabiru odgovarajućeg tepiha. U našoj ponudi je puno onih koji izgledaju raskošno, bogato, vanvremenski. Tepih je važan element klasičnih enterijera. Preporuka je da bude svedenog kolorita, ali luksuzne, efektne teksture.

Zaokružite priču detaljima

Pravi odabir zavesa i draperija u velikoj meri može ulepšati prostor, dajući mu dozu luksuza i prefinjenosti. Važno je da njihova dužina bude do poda. U našim radnjama, osim odabira idealnog proizvoda za Vaš enterijer, možete dobiti i uslugu šivenja zavesa, kako bi dimenzije idealno odgovarale Vašem prostoru. Kada birate boju draperija, kao inspiracija Vam mogu poslužiti dekorativnih jastučići ili tepisi.

Novo ruho klasičnog stila i kako ga postići

Pažljivo birajte detalje. Efektna lampa, vaza sa cvećem, slika na zidu, ogledalo. Odabrano i umereno. Klasičan stil ceni kvalitet, a ne kvantitet. Preporuka je da unesete u prostor neki zlatni i mermerni akcenat.

Inspirišite se i usudite se da svoj dom odenete u neprolazno ruho elegancije.