Tapete - večni trend koji donosi promenu

Potrebna Vam je nova dinamika u prostoru? Element koji će da zaokruži, razigra ili unese toplinu i lični pečat u Vaš dom? Razmišljali ste o različitim intervencijama, ali Vam ništa ne deluje kao pravi odgovor?

Brz, lak i jednostavan način za postizanje promene jeste i lepljenje tapeta na neki od zidova. Upravo ova intervencija često može biti odgovor i pravi način da svoj dom podignete na sasvim novi nivo i dobijete utisak celine.

Tapete

Tapete su odličan način da bez velikog opterećenja budžeta, osvežite svoj prostor. Jednostavnim nanošenjem na deo ili na sve zidove stvorićete sasvim drugačiji ambijent i utisak.

Tapete svoje mesto pronalaze u gotovo svim prostorijama doma, pa čak i u kupatilima.

Tapete

U nastavku teksta pročitajte neke od naših sugestija, kada je u pitanju upotreba tapeta u enterijeru.

Pronađite svoju paletu boja

Bez obzira na to da li planirate da tapete postavite u postojeći prostor ili su deo Vašeg plana za novo opremanje, fokusirajte se na paletu koja dominira enterijerom. Kada je definišete, lakše ćete svesti svoj izbor dezena na nekoliko, a zatim među njima pronaći svoj.

Paletu možete nadograditi tako što ćete je nastaviti i ujednačiti ambijent, ili joj pak možete suprotstaviti kontrast i dati sasvim neočekivani efekat. Utvrđivanje kolorita je prvi korak koji će Vas odvesti do prave tapete za Vaš dom.

Definišite svoj stil

Nakon što utvrdite paletu koju želite da tapet ima, može biti od pomoći da utvrdite koji stil uređenja dominira u Vašem prostoru. Različiti stilovi vezuju se za određene kolorite i motive.

Skandinavski stil voli retro floralne motive nezasićenih tonova, ali i one geometrijske, sa izraženim, krupnim paternima.

Klasičan stil će dobro dopuniti bordure i bogati, raskošni motivi koji deluju kao da nam stižu iz doba renesanse.

Romantičan stil voli floralne motive sitnog uzorka.

Ukoliko ste hrabri i volite drugačije, lične ambijente, ako ste skloni eklektici, pun pogodak može biti tapet sa botaničkim printovima raznih palmi ili paprati. Ovo je već dugo trend u uređenju prostora. I čini se da ne planira da nas napušta.

Tapete

Akcentujte zid

Odabetire neki od zidova kao akcenat i na njega postavite tapet zanimljivog uzorka. Razigran, efektan kolorit ili pak svedeni, sofisticirani motivi - izbor je Vaš.

Jednostavno, a efektno rešenje može biti i ono u kome se polovina zida oboji u željenu nijansu, zatim se napravi granica dekorativnom lajsnom, a onda se iznad nje aplikuje tapeta. Na ovaj način razigravate prostor suptilno i savršeno stilizovano.

Pojačaćete efekat ako rasvetno telo usmerite ka ovom zidu.

Tapete

Igrajte se prugama

Tapete sa prugama su čest izbor. Osim divnog izgleda koji ih karakteriše, tapete mogu imati različit uticaj na Vaš prostor. Prva preporuka jeste da obratite pažnju da li se na još nekom komadu u prostoru pojavljuju pruge. Ukoliko je takav slučaj, obratite pažnju da pruge na tapetama budu istog usmerenja kao i ostale u prostoriji.

Ako je prostor nizak opredelite se za vertikalne pruge, dok će horizontalne vizuelno izdužiti uske prostore. Iskoristite njihovu prednost na pravi način.

Tapete

Budite slobodni i kreativni. Možete kombinovati dva različita tapeta, ili pak iskoristiti tapet da izdvojite neki deo sobe, poput trpezarije. Možete je upotrebiti da osvežite izgled police, vitrine, kredenca.

Učinite da tapete rade za Vaš prostor, često su upravo one to što nedostaje.

Tapete

U našim radnjama Vas čeka mnoštvo kataloga u kojima možete videti uzorke tapeta.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć da odaberete pravi tapet, a potom ga iskombinujete sa tepihom i dekoracijom, na raspolaganju Vam je naša usluga Dizajniramo za Vas.