Sve što treba da znate o tepisima za dvorišta i terase

Zima se završila i stigli su sunčani dani, što znači da ćete i više vremena provoditi na terasi ili dvorištu. Nigde nije toliko mirno i spokojno kao kod kuće. Zato se potrudite da svoj spoljni kutak ulepšate.

Za one koji ove sezone ne planiraju da ulože puno u uređivanje dvorišta ili terase, znajte da će vam i manje promene značiti. Kupite nove saksije, zasadite cveće u jarkim bojama, odaberite sedalice za stolice i sve to upotpunite tepihom za spoljašnju upotrebu.

Pitate se kako to da tepih može da se postavi spolja? Zar neće izbledeti na relaciji kiša-sunce? Da li ćete svake godine morati da kupujete novi tepih za dvorište, kako bi izgledao sveže? Ništa od ovoga.

Tepisi za dvorišta i terase Adria 06OEO

Postojanost boje - ne bledi

Tepisi za spoljašnju upotrebu će godinama imati postojanu boju koja neće bledeti na suncu i kiši, jer su proizvedeni od polipropilena koji je UV stabilan i ima zaštitu od UV zraka. Kad tepih pokisne na kiši, pa onda uslede sunčani dani - boja će ostati ista.

Pranje pod mlazom vode

Spoljni tepisi su dosta laki za održavanje: usisavanje zemlje prosute iz saksije, brisanje prosute kafe ili sasušenog blata sunđerom.

Pranje tepiha pod mlazom vode je posebna prednost tepiha za spolja, jer su proizvedeni tako da mogu da podnesu veliku količinu vode, da se lako osveže i pripreme za predstojeću sezonu. Koliko god pranje pod šmrkom nije preporučljivo za tepihe za unutra, za čišćenje spoljnih tepiha je odlično rešenje. Naročito u kombinaciji sa blagim sapunom i višenamenskom četkom za čišćenje. Redovno usisavanje se takođe preporučuje, jer sprečava skupljanje prljavštine.

Tepisi za dvorišta i terase Adria 30EBE
Tepisi za dvorišta i terase Nature Rainbow

Da li tepih za spolja može da se koristi i unutra?

Apsolutno - spoljni tepisi mogu i unutra. Kako su proizvedeni da izdrže visoku frekventnost i različite uslove, odličan su izbor za kuhinje, domove sa decom i kućnim ljubimcima.

S obzirom da su otporni na vlagu, pogodni su i za područja sa malo više vlage kao što su podrum, vešeraj i kupatilo.

Dakle, tepisi za spolja mogu i unutra i vani, ali tepihe za unutra ne bi trebalo testirati napolju.

Tepisi za dvorišta i terase Adria 01GSG

Širok izbor dezena pogledajte i poručite na našem sajtu ili posetom najbliže prodavnice.