Pronađite inspiraciju: Uredite dom u skandinavskom stilu

U skandinavski uređenim enterijerima svetlost se uvodi kroz materijale, boje, nameštaj i detalje.

U fokusu su praktičnost, prirodna lepota i udobnost. Ambijenti su univerzalni, ali su i visoko individualni.

Iako je nastao u Skandinaviji, ovaj stil je probio geografske granice i raširio se po čitavom svetu, postavši jedan od najvoljenijih i jako često primenjivanih. U nastavku pročitajte neke od smernica za postizanje ovog stila u Vašem domu.

Skandinavski stil

Zidovi koji unose svetlost

Preporučljivo je stvari učiniti što jednostavijim. Krečenje u belo je najpoželjniji i najjednostavniji način, koji će osvetliti prostor.

Jedan od zidova prostorije može biti akcentovan nekom od boja iz pomenute palete ili jednobojnom tapetom.

Akcentovanje tapetom

U ovim ambijentima se često koriste i tapete koje karakterišu efektni i zanimljivi paterni - retro, floralni, geometrijski, često bajkoviti, sa zanimljivim motivima i bićima. U nastavku Vam dajemo neke predloge, koji se mogu uklopiti u skandinavski uređene ambijente. Na ovaj način se u prostor unosi individualnost.

Podovi - toplina i dinamika

Za oblaganje podova biraju se parketi ili laminati u svetlim tonovima, kako bi dodali svetlost i optimizam u prostor. U beloj, sivoj ili tonovima jasena biće pravi izbor. Prirodni tonovi hrasta su takođe odlična opcija.

Skandinavski stil

Tepisi mogu biti sasvim svedeni, ali i izuzetno hrabri i zanimljivi. Često se biraju kao način koji dezenima i bojama unosi neophodnu dozu dinamike.

Skandinavski stil
Skandinavski stil

Ukoliko želite prostor koji je vedar, prepun svetlosti, nenametljiv, a izraženo individualan, prigrlite skandinavski stil uređenja prostora.

Posetite nas i potražite u našem asortimanu proizvode koji će Vam pomoći da prostor ispunite svetlošću i vedrinom.