Pronađite inspiraciju: Podovi u enterijerima modernog stila

Moderan stil u uređenju enterijera nastao je vođen potrebom za oslobađanjem od svih viškova. Cilj je rasteretiti prostor, učiniti da funkcioniše i bude udoban. Linije su jasne, paleta boja je svedena, koristi se dosta stakla, metala i materijala sa izraženom refleksijom i visokim sjajem. Poželjna je jednostavnost svih elemenata. Izbegavaju se krive linije i zaobljene forme; prednost se daje čistim, jasnim, pravim linijama.

Kod enterijera uređenih u modernom stilu čest je otvoreni plan, sa što manje zidova, sa velikim otvorima, bez detalja i ukrasa.

Zidovi mogu biti potpuno jednostavni, bojeni u belu ili neku neutralnu nijansu. Akcentovanje površina postiže se oblaganjem zidova poput mermera, granita ili drvenih dekora - letvicama ili pločama velikog formata.

Podovi u enterijerima modernog stila

Podovi

U moderno uređenim enterijerima za podove se koriste kvalitetni materijali svedenog dizajna visoke refleksije, poput mermera i granita ili luksuznih parketa široke daske. Biraju se i jednobojni luksuzni tepisi i tepisoni, koji se izdvajaju svojom teksturom.

Keramičke pločice kao idealna baza modernih enterijera

Idealna baza prostora, nad kojom će se graditi enterijer u modernom ruhu, mogu biti keramičke pločice visokog sjaja, čiji je dezen inspirisan mermerom. Za koji god ton da se opredelite, budite sigurni da nećete pogrešiti. Svojom izraženom refleksijom stvoriće utisak luksuza.

Podovi u enterijerima modernog stila

Parketi široke daske

U moderno opremljenim enterijerima akcenat je na pročišćenosti i skretanju pažnje na pojedinačne elemente prostora. Kroz filozofiju "manje je više" postiže se efekat u kome je moguće sagledati komade i materijale sa većom pažnjom.

U ovakvoj postavci prostora idealan izbor poda jeste i parket naglašenih dimenzija.

Preporučujemo Vam odabir jednolamelnih parketa, koji stvaraju izuzetan utisak, naglašavajući dimenzije i volumen prostora.

Ukoliko želite da prostor bude naglašeno elegantan i rafiniran, opredelite se za tamne tonove parketa.

Podovi u enterijerima modernog stila

Luksuzni tepisi i tepisoni

Bez obzira na to da li ćete za oblaganje poda iskoristiti keramičke pločice ili parket široke daske, odlična dopuna ka kreiranju modernih ambijenata biće neki od tepiha ili tepisona luksuznog izgleda.

Površine koje mame dodir, melanž efekat koji prati ritam koraka i bogata tekstura predstavljaju idealan izbor.

Za spavaće sobe možete odabrati tepisone koji će pokriti površinu od zida do zida i na taj način stvoriti utisak luksuza i udobnosti poput onih na koje ste navikli na putovanjima.

 

Izbor podova u enterijerima modernog stila je izuzetno važan, jer formira osnovu na kojoj se potom slažu pažljivo odabrani komadi. Pronađite baš one komade koji prate Vašu viziju.