Pronađite inspiraciju: Podovi u enterijerima industrijskog stila

Industrijski stil u uređenju enterijera slavi nesavršenosti. Ne boji se da pokaže šta je ono što leži ispod finih, uglađenih završnih obrada. Protkan je golim cevima i konstruktivnim elementima, koji su generatori snažne energije kojom odiše. Industrijski stil je rezervisan za domove najhrabrijih, onih koji se usuđuju.

Prostor teče iz jedne funkcije u drugu. Visoki plafoni su imperativ. Poželjno je što više otvora i staklenih površina koje nisu pokrivene. Svi konstruktivni elementi treba da ostanu goli i vidljivi. Stubovi, grede, instalacije… U enterijerima uređenim u industrijskom stilu oni se tretiraju kao prostorni ukrasi. Nedovršenosti i nedostaci postaju prostorni akcenti.

Podovi u enterijerima industrijskog stila

Podovi sa teksturom betona

U industrijski uređenim enterijerima ceni se sve ono što na sebi pokazuje tragove vremena ili sirovost u obradi. Sve što nosi patinu. Vidljivost slojeva se u industrijskom stilu izuzetno poštuje.

Zbog ovakvog pristupa odličan izbor za pod može biti neki od laminata sa teksturom betona, čija će neobrađenost biti odličan okvir za nadogradnju.

Pravi izbor mogu biti i LVT ploče, čiji se dezeni sjajno uklapaju u ovakve ambijente, bilo da odaberete svetle ili tamne tonove.

Podovi u enterijerima industrijskog stila

Daske velikih formata

Za industrijski uređene enterijere možete odabrati i parket ili laminat koji izgledom asocira na brodski pod. Naglašene oborene ivice daske, koje naglašavaju svaku posebno, izgledaće sjajno u ovakvim prostorima.

Posebnu vrednost i važnost u ovim prostorima ima odnos između drveta i metala. Drvo je sirovo, neobrađeno, nije savršeno glatko i ravno. Gotovo po pravilu dolazi u tamnim tonovima. Ono greje ove prostore. Metal pokazuje tragove korozije, može se javljati u čitavom spektru - od mat, do poliranog, mada je mat obrada ona koja ima primat.

Podovi u enterijerima industrijskog stila

Neočekivani, vintage tepisi

U industrijski uređenim enterijerima vrlo je česta upotreba tepiha - onih sa orijentalnim i etno motivima, koji u ovim prostorima izgledaju nestvarno dobro! Odličan su saveznik za neočekivane kombinacije, koje su česte u ovakvim ambijentima.

Podovi u enterijerima industrijskog stila

Pogledajte tepihe orijentalnog dizajna iz naše ponude i među njima pronađite svog favorita.

Posetite neku od naših prodavnica i osetite duh orijenta.