Koji podovi su pogodni za podno grejanje?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo je da li se podno grejanje može koristiti samo kod određene vrste poda? Koji pod da izaberete, na šta da obratite pažnju i koja sme da bude maksimalna temperatura grejanja? Odgovore na ova pitanja potražite u nastavku teksta.

Podovi za podno grejanje

Parket

Za razliku od klasičnog parketa koji prilikom promene temperature može da dovede do pukotina, sa gotovim parketom to nije slučaj!

Podno grejanje treba da bude tako projektovano da emituje ujednačenu toplotu kroz čitavu površinu i da toplota nikad ne sme da bude veća od 27°C u bilo kojem delu poda, čak ni ispod tepiha.

Laminat

Svi dezeni laminata iz naše ponude, pogodni su za postavljanje na podno grejanje. Važno je da znate da, ukoliko planirate da postavljate laminat, potrebna Vam je podloga za podno grejanje.

Podovi za podno grejanje

Dizajn ploče (LVT)

Dizajn ploče (LVT) su zbog svoje visoke izdržljivosti čest izbor u poslovnim prostorima, ali se u poslednje vreme upravo zbog ovog benefita sve više postavljaju i u domove.

Kao i kod parketa i laminata, dizajn ploče su pogodne za postavku preko podnog grejanja.

Keramičke pločice

Odličan provodnik toplote, još bolje podnose povišene temperature i čestu promenu temperature. Sve ovo govori da su keramičke pločice sjajan izbor za postavku preko podnog grejanja.

S obzirom da su keramičke pločice hladne na dodir, podno grejanje uz njihovu ugradnju predstavlja logičan izbor.

Podovi za podno grejanje

Za više informacija, najbolje bi bilo da se konsultujete sa nekim od naših prodavaca koji će sagledati sve i ponuditi vam najbolje rešenje.