Kako sprečiti klizanje tepiha po podlozi

Lista zahteva koje jedan dom treba da ispuni je duga - estetika, udobnost, funkcionalnost… Ipak, jedno od prvih mesta na spisku treba da pripadne bezbednom korišćenju prostora.

Sigurnost ukućana i ljubimaca nema cenu.

Jedan od problema koji može narušiti bezbednost je pod koji se kliza. Ovo je posebno izazovno za starije osobe, decu i ljubimce, koji se lako mogu povrediti.

Klizanje tepiha po podlozi

Keramičke pločice, parket ili laminat imaju glatke površine, koje su klizave same po sebi. Dodatni problem nastaje kada se nakvase (slučajno ili prilikom čišćenja), pa postaju još klizavije.

Iako njihove površine izgledaju elegantno i sofisticirano, mnogi korisnici se odlučuju da, zbog bezbednosti i topline, na njih postave tepihe, staze ili prostirke.

Tepisi

Ipak, ni ovo nije potpuno rešenje.

U zavisnosti od strukture tepiha, može se desiti da klizi po podlozi prilikom kretanja i naglih pokreta. Ima li rešenja za ovaj problem? Odgovor je DA.

Protivklizne podloge

Sjajno rešenje jeste postavljanje protivklizne podloge, koja će omogućiti da tepih ili staza čvrsto i bezbedno stoje na svom mestu, čak i onda kada se Vaša deca igraju, kada usisavate, vežbate i pravite bilo koju vrstu pokreta.

Neklizajuće podloge su dostupne u različitim dimenzijama, izrađene su od poliestera i peru se ručno.

Dovoljno ih je postaviti ispod tepiha ili staze, na mestu koje ste za to predvideli.

Protivklizne podloge

Silikonski ili gumeni podmetači

Ukoliko ne želite da podlogu postavljate ispod cele površine tepiha rešenje mogu biti protivklizni uglovi, izrađeni od poliuretana ili silikona. Biće dovoljno da ih postavite u uglovima tepiha i na taj način osigurate njegov položaj.

Laki su za postavljanje i uklanjanje, otporni su na vodu i vlagu, u potpunosti bez lepka, pa neće ostaviti tragove na Vašem tepihu ili stazi.

Kada postavite podmetače na podlogu, postavite tepih ili stazu preko, poravnajte ga, ispravite ivice i uživajte u bezbednom korišćenju.

 

Estetika je izuzetno važna, ali ne zaboravite da je bezbednost na prvom mestu.

Posetite naše prodavnice ili poručite protivkliznu podlogu na našem web sajtu i osigurajte sebe i svoje najmilije.