Kako odabrati i održavati pod ako živite sa kućnim ljubimcima

Kada kućni ljubimci žive u stanu, ključno je pitanje higijene i materijala u enterijeru. Kako ne biste morali da žrtvujete estetiku zarad trajnosti, kod nas možete pronaći različite podove koji su trajni i laki za održavanje.

Ako delite životni prostor sa kućnim ljubimcima, pored odabira pravog poda bitno je i sledeće:

  • Životinjama možete skratiti nokte. Konsultujte se sa veterinarom, jer tako možete olakšati kretanje vašem ljubimcu po stanu, a u isto vreme zaštiti podnu oblogu od ogrebotina.
  • Potrebno je prati šape što češće: idealno po svakom povratku iz šetnje, kako bi se smanjio unos prljavštine koja može narušiti higijenu i oštetiti pod.
  • Izvedite ljubimca u šetnju bar jednom dnevno kako bi u stanu bio mirniji i tako sprečite oštećenje nameštaja.

Sledi nekoliko podnih rešenja koja preporučujemo ako delite životni prostor sa kućnim ljubimcima.

Uz LVT pod ste sigurni

LVT pod je izuzetno izdržljiv zbog čega ga preporučujemo za stanove u kojima borave kućni ljubimci. Pogodan je za sve prostorije, dnevne, spavaće sobe, kupatila i kuhinje, a naročito za hodnik gde su ljubimci obično najaktivniji čekajući polazak u šetnju ili gazdu da se vrati kući.

LVT je čvrst materijal, pa do njegovog oštećenja može doći samo u ekstremnim uslovima.

Održavanje LVT poda

Jednom nedeljno ili češće, obrišite pod vlažnom (ne mokrom) krpom ili krpom navlaženom toplom vodom i neutralnim deterdžentom. Izbegavajte korišćenje agresivnih sredstava za čišćenje.

Laminat - otporan na ogrebotine

Otporan na ogrebotine, naš laminat je dobro rešenje za razigrane, živahne ljubimce.

Tarkett laminat je zbog svoje otpornosti dobro rešenje za život sa ljubimcima. Površinski sloj daske laminata sprečava razvijanje bacila i bakterija, čini ga otpornim na fleke, a čvrst sistem zaključavanja sprečava prodiranje prljavštine u spojeve.

Održavanje laminata

Potrebno je redovno usisavati i brisati pod vlažnom krpom. 15 sekundi nakon brisanja pod treba da je suv. U suprotnom je krpa previše mokra, pa može naštetiti drvenom podu.

Svake dve nedelje koristite sredstvo za čišćenje laminata, temeljno isperite mop i na kraju prebrišite suvom krpom.

Ako se pojave fleke i mrlje potrebno ih je odmah ukloniti čistom, suvom krpom natopljenom odgovarajućim sredstvom za čišćenje.

Pored toga, Tarkett vodootporni laminat nudi idealno rešenje za održavanje podova kada živite s kućnim ljubimcima. Sada možete uživati u mirnom druženju s vašim pufnatim prijateljima, znajući da se njihove šape mogu lako oprati, bez bojazni da će voda oštetiti vaš pod.

Ako želite tepih - evo 3 razloga zašto da se odlučite za kolekciju Noa

Ne morate da se odreknete tepiha ako imate kućnog ljubimca, samo izaberite odgovarajući. Evo tri razloga zbog kojih preporučujemo tepih kolekcije Noa:

  1. Ima nizak flor, što ga čini izuzetno otpornim na oštećenja, a ljubimcu omogućava lakše hodanje.
  2. Najlakše se održava u poređenju sa ostalim tepisima i može se prati vodom(što nije preporuka za druge tepihe). Ako dođe do mokrenja ili prolivanja drugih tečnosti neće poprimiti neprijatan miris, jer u sebi nema prirodne materijale.
  3. Možete da spojite lepo sa korisnim jer je ovaj tepih dostupan u modernim dezenima.

Ako je vaš odabir parket

Jedno od, i dalje, najpopularnijih podnih rešenja za stambeni prostor je parket. S obzirom da je najveći neprijatelj parketa vlaga, preporučujemo da ga kombinujete sa LVT podom na mestima gde ljubimac najviše boravi i tamo gde pije vodu.

Kako da održavate parket

Kako biste obezbedili dobru higijenu u stanu potrebno je da redovno usisavate i brišete pod vlažnom krpom.

Ako dođe do prolivanje tečnosti na parketu brzo pokupite sunđerom ili vlažnom, dobro oceđenom krpom. Poprskajte mrlju nekim od sredstava za čišćenje kako biste je rastvorili i lakše obrisali.

Kako ukloniti lepljive, uporne ili tamne mrlje na parketu

Poprskajte neko od sredstava za čišćenje i obrišite parket. Za upornije fleke upotrebite sirće direktno na mrlji, ostavite 2 do 3 minuta i energično istrljajte.

Više informacija o specifičnostima vezanim za održavanje i proizvodima koje preporučujemo pročitajte ovde.

Podelite inspiraciju

Ako poznajete nekog ko ima kućnog ljubimca, pošaljite mu ovaj tekst i pomozite mu u u kreiranju pet-friendly doma.