Eko kutak

Eko kutak

Opremite svoj dom u skladu sa prirodom

Poslednjih godina ekološka svest je prisutna kod sve većeg broja ljudi koji razumeju da je Zemlja naš jedini dom i da stoga moramo da je negujemo i čuvamo. Postoji mnoštvo načina na koje možemo da doprinesemo očuvanju životne sredine, a jedan od njih jeste korišćenje materijala od brzo obnovljivih izvora prilikom uređivanja doma.

Najnoviji trendovi u opremanju različitih enterijera promovišu zdrav i prirodan način života, pa se tako sve veći broj dizajnera okreće ekološkim materijalima kako bi očuvali životnu sredinu. Ovakvi materijali ne doprinose samo očuvanju prirode, već imaju vrhunski i moderan dizajn koji će vašem prostoru pružiti originalnost ali i udobnost. Ustaljeno mišljenje da eko-frendli podovi nisu za svačiji džep je prošlost. Uz samo malo mašte, ovi podovi mogu krasiti i vaš dom, a pametan izbor će vam omogućiti udobnost i sigurnost da ste doprineli očuvanju naše planete

 

Podovi od plute

Pluta je prirodan, obnovljiv i biorazgradiv proizvod. Podovi izrađeni od plute su antialergijski, teško sagorevaju, izuzetno izdržljivi, a zahvaljujući strukturi plute odlično apsorbuju zvuk pa su dobar zvučni izolator. Pluta obezbeđuje optimalnu temperaturu poda tokom cele godine, pružajući topao i udoban ambijent, te uz pod od plute možete smanjiti i troškove grejanja.

Zahvaljujući savremenim metodama pri proizvodnji i dizajniranju podovi od plute sada su dostupni i u različitim dezenima i tonovima.

Pluta se dobija od kore hrasta plutnjaka koja se ručno obrezuje, ali tako da na stablu ostane dovoljan zaštitni sloj koji će pomoći stablu da se regeneriše. Na ovaj način ne mora se poseći ni jedno stablo, a istarživanja su pokazala da hrast koji se uredno obrezuje apsorbuje 3 do 5 puta više ugljen-dioksida nego neobrezano.

 

 

Parket

Ukoliko se ipak odlučite za parket obezbedićete sebi visokokvalitetnu i prirodnu podnu oblogu koju ćete koristiti dugi niz godina.

Uz veliki izbor kolekcija, drvnih vrsta, dezena i boja sigurni smo da ćete u našoj ponudi pronaći pod koji će savršeno odgovarati vašim željama.

Parket iz naše ponude proizveden je u skladu sa Real Wood sertifikatom. Ovo znači da su u pitanju proizvodi za čiju je proizvodnju utrošeno znatno manje energije i resursa, a stvorene su i minimalne količine otpada. Takođe nakon svake seče stabala, sade se nova. Na ovaj način zemlja se pošumljava i takva predaje narednim generacijama da bismo sačuvali zdravu budućnost za sve nas.

 

Tepisi od vune

Pored podova, i tepisi mogu biti izrađeni u potpunosti u skladu sa zahtevima za očuvanje životne sredine. Najbolji izbor kada je u pitanju kupovina tepiha je definitivno vuna. Ona je obnovljiv prirodni resurs, izuzetno meka i udobna, a njeno održvanje je i više nego jednostavno. Važno je napomenuti da vuneni tepisi imaju dug vek i da nakon mnogo godina korišćenja zadržavaju svoj prvobitni oblik. Zahvaljujući savremenim načinima tkanja i bojenja, tepisi od vune se sada mogu naći u najrazličitijim bojama, dezenima, oblicima i tipovima tkanja.

Ukoliko se odlučite da vaš dom opremite vunenim tepihom, jedno je sigurno - svi ukućani će uživati u komforu koji pruža ovaj vrhunski proizvod, a ostaje vam samo da izaberete onaj koji će najviše odgovarati vašim potrebama i stilu.

Vuna odbija vodene kapi, može da upije do 1/3 sopstvene težine vodene pare (vlage), a da se pri tome ne oseća vlažnom. Ova karakteristika joj omogućava da bez obzira na vlagu koju zadrži u sebi, ne može da se ubuđa i u njoj se ne mogu razviti plesni i gljivice.