Spiced honey - Duluxov izbor za 2019.

Dulux je jedan od vodećih i najpoznatijih svetskih brendova iz oblasti proizvodnje boja za enterijer. Imaju jedinstvenu paletu, bogatu mnoštvom nijansi, koje korisniku omogućavaju upravo onakav odabir kakav je zamislio.

Na godišnjem nivou, poput Pantone-a, sublimiraju globalne prilike, prate potrošačke navike i trend reporte sa najrelevantnijih sajmova. Nakon što proanaliziraju tendencije, donose odluku o vodećoj boji godine.

U 2019. kruna je pripala boji koja je nazvana Spiced Honey. U pitanju je tamnija, zasićena (skoro braon) boja meda.

Nalik Panatone Institutu za boje navode da je, nakon uznemiravajućih globalnih dešavanja, ljudima postalo potrebno da zatvore vrata i u miru odmore i reorganizuju se.

Njihovo istraživanje ističe da je primetan novi nalet energije i optimizma, entuzijazam i svrha struje u vazduhu. Prisutna je ponovna spremnost za suočavanje sa svetom. Godina je ispunjena poletom, potrebom za povezivanjem sa drugim ljudima i nezadrživim stremljenjem da stvari učinimo boljima.

U trendu je da "budemo promena koju želimo da vidimo u svetu".

Spremniji smo da budemo prisutni u momentu, da usvojimo male gestove, koji će drugima značiti mnogo...

"Došlo je vreme da se misli, da se sanja, da se voli i da se dela".

Kako bi nam pomogli u stvaranju ambijenata koji će podržati duh novog optimizma odabrali su upravo ton Spiced Honey.

U zavisnosti od načina na koji ovu boju koristimo i sa kojom je paletom udružimo, dobićemo niz različitih ambijenata. Ambijente za razmišljanje, sanjarenje, ljubav ili delanje.

"Naša je želja da stvorimo prostore koji reflektuje stanje buđenja, koji će podržati pozitivan duh. Hoćemo da stvorimo domove i ambijente u kojima će snovi i ideje biti pretočeni u akciju, mesta u kojima ćemo jedni drugima biti inspiracija. Želimo prostore u koje možemo pustiti svetlost."

Spiced Honey u sebi čuva topli ton ćilibara, koji je idealan za stvaranje i (do)puštanje svetla.

Kako kombinovati Spiced Honey?

Za razliku od živahnog tona Living Coral, Duluxov izbor je topao i umirujuć, pa ga možemo koristiti na većim potezima, bez velike bojazni da ćemo pogrešiti.

S' obzirom na to da sa sobom donosi svetlost može biti sjajan izbor za nedovoljno osvetljene prostorije.
Svedenost je čini fleksibilnom i savremenom, pa će dobro igratu u širokom spektru različitih enterijerskih stilova, kao idealna podloga za duh novog optimizma.

Ukoliko je ukombinujete sa svetlim i neutralnim tonovima poput različitih nijansi sive ili bež i nešto jačim tonovima, poput kobaltno plave, dobićete umirujuć i relaksiran ambijent. Ambijent za razmišljanje.

U društvu raznih nijansi ljubičaste - od bledih do zasićenijih, stvorićete idealno mesto za snove.

Udružena sa nešto smelijim tonovima - purpurnom, bojom cigle ili tirkiznom; koje će biti praćene neutralnim sivim ili zelenim tonovima gradi se udobno mesto koje se voli.

Na kraju, Spiced Honey će biti odličan saveznik za stvaranje razigranih, vibrantnih ambijenta, u kojima neće biti mirovanja. U tome će ga pratiti aktivni tonovi narandžaste, "dinamit" crvene, jarko plave ili zelene.

Spiced Honey je odličan u kombinaciji sa čitavom paletom boja i njihovih nijansi. Bez bojazni možete okrečiti svoj zid tonom Spiced Honey. U celosti ili delom, iznad koga ćete izvući traku neke od boja sa kojima se dobro kombinuje. Na taj način, sa lakoćom, stvarate dinamičan i drugačiji ambijent.

Uvođenje svetlosti kroz detalje je još jedan način. Kroz komade nameštaja, fotelju, zavese, tapetu, jastučiće ili tepih...

Osvrnite se oko sebe i sigurno ćete primetiti magiju boje Spiced Honey zavučenu među svakodnevne predmete i sitnice.