Opremite svoj dom u skladu sa prirodom

Poslednjih godina ekološka svest je prisutna kod sve većeg broja ljudi koji razumeju da je Zemlja naš jedini dom i da stoga moramo da je negujemo i čuvamo. Postoji mnoštvo načina na koje možemo da doprinesemo očuvanju životne sredine, a jedan od njih jeste korišćenje materijala od brzo obnovljivih izvora prilikom uređivanja doma.

Najnoviji trendovi u opremanju različitih enterijera promovišu zdrav i prirodan način života, pa se tako sve veći broj dizajnera okreće ekološkim materijalima kako bi očuvali životnu sredinu. Ovakvi materijali ne doprinose samo očuvanju prirode, već imaju vrhunski i moderan dizajn koji će vašem prostoru pružiti originalnost ali i udobnost. Ustaljeno mišljenje da eko-frendli podovi nisu za svačiji džep je prošlost. Uz samo malo mašte, ovi podovi mogu krasiti i vaš dom, a pametan izbor će vam omogućiti udobnost i sigurnost da ste doprineli očuvanju naše planete.

 

Parket

Ukoliko se ipak odlučite za parket obezbedićete sebi visokokvalitetnu i prirodnu podnu oblogu koju ćete koristiti dugi niz godina.

Uz veliki izbor kolekcija, drvnih vrsta, dezena i boja sigurni smo da ćete u našoj ponudi pronaći pod koji će savršeno odgovarati vašim željama.

Parket iz naše ponude proizveden je u skladu sa Real Wood sertifikatom. Ovo znači da su u pitanju proizvodi za čiju je proizvodnju utrošeno znatno manje energije i resursa, a stvorene su i minimalne količine otpada. Takođe nakon svake seče stabala, sade se nova. Na ovaj način zemlja se pošumljava i takva predaje narednim generacijama da bismo sačuvali zdravu budućnost za sve nas.

 

Tepisi od vune

Pored podova, i tepisi mogu biti izrađeni u potpunosti u skladu sa zahtevima za očuvanje životne sredine. Najbolji izbor kada je u pitanju kupovina tepiha je definitivno vuna. Ona je obnovljiv prirodni resurs, izuzetno meka i udobna, a njeno održvanje je i više nego jednostavno. Važno je napomenuti da vuneni tepisi imaju dug vek i da nakon mnogo godina korišćenja zadržavaju svoj prvobitni oblik. Zahvaljujući savremenim načinima tkanja i bojenja, tepisi od vune se sada mogu naći u najrazličitijim bojama, dezenima, oblicima i tipovima tkanja.

Ukoliko se odlučite da vaš dom opremite vunenim tepihom, jedno je sigurno - svi ukućani će uživati u komforu koji pruža ovaj vrhunski proizvod, a ostaje vam samo da izaberete onaj koji će najviše odgovarati vašim potrebama i stilu.

Vuna odbija vodene kapi, može da upije do 1/3 sopstvene težine vodene pare (vlage), a da se pri tome ne oseća vlažnom. Ova karakteristika joj omogućava da bez obzira na vlagu koju zadrži u sebi, ne može da se ubuđa i u njoj se ne mogu razviti plesni i gljivice.