Dečiji tepisi: Al' je lep ovaj životinjski svet!

Važan momenat u odrastanju svakog deteta je podsticanje radoznalosti i kreativnost. Dečija soba bi trebalo da bude uređena tako da se mališani lako kreću, udobno sede i igraju i stalno istražuju o svetu u kome živimo.

Inspirisani svetom neobičnih životinja želeli smo da izdvojimo one koje će biti najzanimljivije za dečiji svet mašte i igre. Upoznajte našu družinu iz dalekog sveta, koja će uveseliti prostor svakog mališana.

ALPAKA

Životinja koja ima izgled lame, gustu dlaku i visoka je do 180 cm. Potiče iz Južne Amerike gde boravi na pašnjacima u krdu. Može da bude vrlo korisna ljudima prilikom prenošenja nekog tereta i smatra se inteligentnom životinjom koja brzo može da nauči jednostavne zadatke već posle par ponavljanja.

Tepih iz kolekcije Doli pogledajte ovde.

PANDA

Predstavnik medveda koji dolazi iz daleke Kine, i za razliku od ostalih vrsta medveda panda je biljojed i hrani se isključivo bambusom. Ranije je bio poznat i kao šareni medved zbog crno-belog krzna, dok sam prevod sa kineskog znači medved mačka zbog zenica koje pande imaju kao kod mačke.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovde.

PINGVIN

Ptica neletačica koja živi na južnom polu. Smatra se da polovinu života provede pod vodom i zbog toga su joj krila evoluirala u peraja. Crno-belo krzno služi kao zaštita od predatora u vodi i smatra se da ima najveći procenat perja među pticama.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovde.

ŽIRAFA

Životinja koja potiče iz Afrike i koja može biti visoka i do 5,5 m. Žirafa je biljojed i hrani se lišćem i granjem sa drveća. Karakteriše je spor hod, ali takođe može i brzo da trči, dok joj je za san dovoljno i 2 sata.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovde.

SOVA

Ptica poznata i kao noćna grabljivica jer je aktivna najviše noću kada lovi plen. Odlikuje je nečujan let, istančan sluh i vid, tako da može videti i na jako velikim udaljenostima.

Tepih iz kolekcije Capri pogledajte ovde.

BELI MEDVED

Životinja sa polarnog Arktika koja predstavlja jednog od najvećih kopnenih mesojeda na svetu. Polarni medved je prepoznatljiv po belom krznu i odlično adaptiran uslovima u vodi, na ledu i zemlji. Ponekad provede i pola svog vremena ploveći na santama leda i takođe je odličan plivač.

Tepih iz kolekcije Doli pogledajte ovde.

SLON

Životinja koja živi u Aziji i Africi, karakteristična po surli koja joj služi za disanje i uzimanje vode, dok kljove služe za odbranu ili pokretanje drugih objekata. Slon je biljojed koji može i do 16 sati da provodi vreme sakupljajući lišće i korenje, i uglavnom živi u krdima.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovde.

 

Ispričajte Vašem mališanu priče o našim veselim životinjama i odaberite jednu koja će postati glavni ljubimac dečije sobe.

Kompletnu ponudu dečijih tepiha možete pogledati OVDE.