Dječiji tepisi: Al' je lijep ovaj životinjski svijet!

Važan momenat u odrastanju svakog djeteta je podsticanje radoznalosti i kreativnost. Dječija soba bi trebalo da bude uređena tako da se mališani lako kreću, udobno sjede i igraju i stalno istražuju o svijetu u kome živimo.

Inspirisani svijetom neobičnih životinja, željeli smo da izdvojimo one koje će biti najzanimljivije za dječiji svijet mašte i igre. Upoznajte našu družinu iz dalekog svijeta, koja će uveseliti prostor svakog mališana.

ALPAKA

Životinja koja ima izgled lame, gustu dlaku i visoka je do 180 cm. Potiče iz Južne Amerike gdje boravi na pašnjacima u krdu. Može da bude vrlo korisna ljudima prilikom prenošenja nekog tereta i smatra se inteligentnom životinjom koja brzo može da nauči jednostavne zadatke već poslije par ponavljanja.

Tepih iz kolekcije Doli pogledajte ovdje.

PANDA

Predstavnik medvjeda koji dolazi iz daleke Kine, i za razliku od ostalih vrsta medvjeda panda je biljojed i hrani se isključivo bambusom. Ranije je bio poznat i kao šareni medvjed zbog crno-bijelog krzna, dok sam prevod sa kineskog znači medjved mačka zbog zjenica koje pande imaju kao kod mačke.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovdje.

PINGVIN

Ptica neletačica koja živi na južnom polu. Smatra se da polovinu života provede pod vodom i zbog toga su joj krila evoluirala u peraja. Crno-bijelo krzno služi kao zaštita od predatora u vodi i smatra se da ima najveći procenat perja među pticama.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovdje.

ŽIRAFA

Životinja koja potiče iz Afrike i koja može biti visoka i do 5,5 m. Žirafa je biljojed i hrani se lišćem i granjem sa drveća. Karakteriše je spor hod, ali takođe može i brzo da trči, dok joj je za san dovoljno i 2 sata.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovdje.

SOVA

Ptica poznata i kao noćna grabljivica jer je aktivna najviše noću kada lovi plijen. Odlikuje je nečujan let, istančan sluh i vid, tako da može vidjeti i na jako velikim udaljenostima.

Tepih iz kolekcije Capri pogledajte ovdje.

BIJELI MEDVJED

Životinja sa polarnog Arktika koja predstavlja jednog od najvećih kopnenih mesojeda na svijetu. Polarni medvjed je prepoznatljiv po bijelom krznu i odlično adaptiran uslovima u vodi, na ledu i zemlji. Ponekad provede i pola svog vremena ploveći na santama leda i takođe je odličan plivač.

Tepih iz kolekcije Doli pogledajte ovdje.

SLON

Životinja koja živi u Aziji i Africi, karakteristična po surli koja joj služi za disanje i uzimanje vode, dok kljove služe za odbranu ili pokretanje drugih objekata. Slon je biljojed koji može i do 16 sati da provodi vrijeme sakupljajući lišće i korjenje, i uglavnom živi u krdima.

Tepih iz kolekcije Madagascar pogledajte ovdje.

 

Ispričajte Vašem mališanu priče o našim veselim životinjama i odaberite jednu koja će postati glavni ljubimac dječije sobe.

Kompletnu ponudu dječijih tepiha možete pogledati OVDJE.